iPhone 7 Plus Repair Board & Lcd Replacement.

Ditulis pada : February 7, 2022

Repair board.

Problem: Phone masuk air. Board short.

Phone masuk air? Board short. Tiba tiba mati takboleh nak hidupkan. Bila check board short, kena repair board.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau takboleh hidup dan masuk air. Pada mulanya, masih boleh hidup. Kelamaan terus tak hidup. Try hidupkan pon still sama tkde display tk boleh on. Beliau meminta kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami check bacaan power tetapi takde bacaan “0”. Bila kami periksa lagi board beliau rosak. Board short. Apa yang kami cadangkan adalah untuk repair board supaya ia boleh digunakan lagi seperti normal. Dan beliau bersetuju.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments