iPhone 7 Plus Repair Board.

Ditulis pada : January 26, 2022

Repair board.

Problem: Phone tak boleh hidup.

Solution: Repair board.

Phone tak hidup? Bila cas pon sama takboleh. Display tk keluar. Bila check tukar battery, pon sama juga tk hidup. Bila double check, board issue.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone tak hidup. Ia sudah cuba cas 1hari pon sama tiada respon. Bila check tukar battery pon sama no power, no display. Beliau ada kata yang dulu pernah masuk air tetapi sudah repair dan terus jadi balik. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami juga ada try tukar battery yang baru pon sama tak hidup. Bila kami check balik, board beliau problem. Apa yang kami cadangkan adalah untuk repair board supaya ia boleh digunakan seperti biasa. Beliau bersetuju untuk repair.

Customer berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments