Huawei P20 Pro Repair Board & Battery.

Ditulis pada : January 28, 2022

Repair board.

Problem: Masuk air board short.

Solution: Repair board.

Phone tak boleh on? Try on phone sama. Phone masuk air. Bila dah masuk air check board issue. Board short. Repair board.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu kami yang phone masuk air dan board issue. Beliau ada hantar ke center membuat water damage dan disana mengatakan yang board problem dan battery. Beliau meminta untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan repair board untuk ia boleh digunakan secara normal seperti biasa. Apa yang kami perasan, bacaan power pada phone tkde bacaan. Board issue dan battery problem. Beliau bersetuju untuk repair board.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments