Macbook Air Battery Replacement.

Ditulis pada : January 15, 2022

Battery macbook replacement.

Problem: Battery rosak “out service”.

Solution: Tukar battery baru.

Battery problem? Kalini macbook issue. Bila nak on kan macbook tu, kena sambil cas dan bila sahaja tanggal pengecas, macbook terus mati. Seakan nak guna macbook ni sambil cas.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap macbooknya. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang macbook beliau ni battery problem. Beliau cerita pada kami yang bila nak on tu kena sambil cas dan bila cabut pengecas terus macbook mati tertutup. Beliau meminta untuk kami check jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami didapati yang battery beliau problem sebab keluar service yang menyebabkan bergantung pada charger untuk hidupkan macbook. Apa yang kami cadang kan adalah untuk tukar battery yang baru. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments