Samsung J7 Pro Lcd Replacement.

Ditulis pada : January 14, 2022

Lcd replacement.

Problem: Screen crack.

Solution: Tukar screen baru.

Screen takboleh touch? Crack. Jatuh. Nak cabut screen protector tpi tercabut sekali lcd terus blank. Try cas ada bunyi tpi takde display. Gelap. Boleh jadi issue lcd problem.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau blank tapi bila cas ada bunyi tpi tkde display. Beliau ada kata yang pada mulanya jatuh dan masih hidup. Beliau tak sengaja masa nak cabut screen protector tu, tercabut sekali dengan lcd and then terus blank. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan semula. Selalunya issue macam ni lcd problrm. Beliau bersetuju untuk tukar lcd baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nurul Amallina Hassan

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *