iPhone 7 Battery Replacement.

Ditulis pada : January 5, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery Rosak (Service).

Solution: Tukar battery baju.

Battery problem? Battery cepat habis. Walaupon dah full charges tak sampai 40minit battery terus drop lemah. Kekadang ada satu masa dia tiba-tiba dia termati sendiri dan bila on kan balik terus drop lemah.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone battery cepat habis. Kekadang sampaikan termati sendiri dan bila on kan terus battery drop jadi lemah apadal battery masih full lagi. Beliau meminta untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami didapati yang battery beliau sudah keluar service yang menunjukkan bawah 70% menyebabkan battery beliau cepat habis. Kami cadangkan tukar battery baru supaya boleh digunakan seperti biasa. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments