iPhone 6s Repair Board & Lcd Replacement.

Ditulis pada : September 21, 2021

Repair board and lcd replacement.

Problem: Phone tak hidup, lcd tkboleh touch.

Solution: Repair board, tukar lcd yang baru.

Phone takboleh nak on. Bila cas ia tak masuk. Screen gelap je. Bila di check bukan masalah lcd rosak atau battery. Berkemungkinan juga boleh problem pada board.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau takhidup takboleh nak on. Bila cuba cas pon still sama juga takboleh hidup. Bila ditukar battery pon sama. Bacaan takdapat nak baca. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah diperiksa, kami syak yang board beliau problem sebab bila kami check tiba tiba bacaan pada adapter shot. Kami cadangkan untuk repair board untuk ia kembali normal. Beliau bersetuju untuk repair board.

Custemor berpuas hati.

Kami juga cadangkan pada beliau tukar lcd yang baru sebab lcd beliau tak boleh touch. Beliau bersetuju.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments