Xiaomi Redmi Note 5 Button on/off & Lcd Replacement

Ditulis pada : June 20, 2021

Problem : Phone tak hidup & Button on/off volume tak berfungsi

Solution : Tukar Lcd & Ribbon on/off volume

Hai. Customer ni datang kedai kami mengadu masalah yang phone anak beliau retak, phone tidak hidup dan button o/off volume juga tidak berfungsi. Beliau minta untuk kami periksa masalah tersebut. kami mencadangkan untuk menukar lcd yang baharu dan perlu menukar ribbon button on/off. Beliau bersetuju.

Selepas kami membaiki masalah tersebut, phone beliau berjaya hidup semula selepas kami menukar lcd yang baharu. Dan button on/off beliau boleh berfungsi semula selepas kami menukar ribbon on/off volume tersebut.

Customer Berpuas Hati

Kami sudah berjaya menyelesaikan masalah customer ni. Kami menasihati supaya menggunakan phone tersebut dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments