iPhone 7Plus TouchScreen,Tempered Glass Replacement & Casing.

Ditulis pada : April 26, 2021

Touchscreen replacement.

Problem: Touch screen crack/retak.

Solution: Tukar touchscreen yang baru.

Hai. Ada masalah dengan touch screen korang ke crack/retak? Bila dah crack/retak, pemandangan mata kita dah rosak tak selesa memandang. Touchscreen atau glass lebih kurang sama. Seeloknya tukar sebab ada bahayanya kalau glass/touchscreen retak/crack membolehkan serpihan kaca boleh masuk ke jari.

Harini kami nak cerita share mengenai salah sorang customer kami. Beliau datang ke kedai kami mengadu pada kami yang phone beliau crack sebab jatuh. Beliau meminta kami untuk periksa samada ada kerosakan pada bahagian yang lain.

Touchscreen crack.

Setelah kami periksa, lcd beliau masih boleh digunakan tiada sebarang kerosakan dan hanya touchscreen beliau sahaja crack. Kami cadangkan untuk menukar touchscreen yang lama kepada yang baru untuk ia seperti baharu. Beliau bersetuju.

Beliau juga meminta kami untuk pasangkan tempered glass pada phone beliau dan juga casing.

Touchscreen replacement, customer berpuas hati.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments