Charging Port Huawei Nova 3i Replacement.

Ditulis pada : April 17, 2021

Charging port replacement.

Problem: Charging port longgar.

Solution: Tukar charging port yang baru.

Hai. Benda ni selalu jadi. Charging port longgar. Salah satu sebab antaranya selalu main game sambil charge sampaikan cable berpintal-pintal. Dan juga selalu cucuk cable main tarik gitu.

Harini kami nak share mengenai permasalahan yang dihadapi oleh customer kami. Harini beliau datang ke kedai kami mengadu yang phone beliau rosak. Pada mulanya beliau memberitahu yang bateri beliau yang problem sebab bila di cas hanya naik sampai 15% sahaja lepatu terus down. Beliau meminta kami untuk periksa sama ada bateri atau pada charging port.

Setelah diperiksa, kami didapati bukan masalah bateri tetapi masalah pada charging port sebab satunya adalah charging port beliau longgar. Bila kami cuba untuk cas bateri beliau naik sampai 30%. Jadi, kami cadangkan untuk tukar charging port yang baru untuk ia seperti normal dan beliau bersetuju.

Charging port replacement.

Customer berpuas hati.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya berhati-hati. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments