Macbook Air Board Repair & Battery Replacement.

Ditulis pada : April 12, 2021

Motherboard repair and battery replacement macbook air.

Problem: Board rosak, battery rosak.

Solution: Repair board, tukar bateri.

Hai. Pernah tak bila korang nak on kan macbook korang, screen no display? Cuba connect pada externel monitor pun tiada display. Kalau macam tu mesti motherboard macbook anda rosak. Jangan risau kami boleh tolong repairkan. Kami repair bukan tukar baru so segala documents selamat.

Harini kami nak up, share mengenai customer kami. Harini beliau datang ke kedai kami memberitahu yang macbook beliau ni takboleh hidup. Beliau meminta kami untuk periksa sama ada boleh di repair atau tidak. Beliau juga meminta untuk menukar bateri yang baru.

Setelah kami periksa, didapati macbook beliau rosak pada board beliau. Kami cadangkan untuk repair dulu dan mengambil masa dalam 1 ke 2 hari untuk siap di repair jika tiada masalah. Dan beliau bersetuju.

Repair board & battery replacement.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Customer berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments