Repair Motherboard iPad Air 1.

Ditulis pada : April 8, 2021

Repair motherboard ipad air 1.

Problem: Motherboard rosak.

Solution: Repair motherboard.

Hai. Pernah tak phone korang tiba-tiba tak boleh on tak hidup. First thing korang akan target mesti masalah pada charging port. Hehhh kejap kejap, hemmm bila dipikirkan balik ada kala juga atas sebab permasalah lain.

Okay, kami nak share harini mengenai salah satu customer kami mengenai ipad beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu kami yang ipad beliau ni tak hidup hidup. Blank gitu. Beliau cuba untuk cas tetapi tiada tindak balas perubahan. Beliau kata pada kami yang ipad beliau ni masalah pada charging port.

Bila kami periksa balik, ia bukan masalah pada charging port tetapi pada motherboard beliau rosak. Charging port semua okay lagi. Kami cadangkan pada beliau untuk repair board ipad beliau tetapi taklama hanya mengambil masa 1 ke 2 hari sahaja. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.


Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments