Macbook Battery Replacement.

Ditulis pada : April 8, 2021

Battery replacement Macbook.

Problem: Battery rosak.

Solution: Tukar battery yang baru.

Hai. Pernah tak berlaku macbook korang bila baru cas, cepat je bateri lemah. Peningkan tengah-tengah buat kerja tetiba tak save lagi macbook terpadam.

Harini kami nak share info mengenai customer kami. Harini beliau ke kedai kami memberitahu yang macbook beliau ni tidak normal seperti biasa. Baru sahaja cas tak lama bateri lemah. Beliau meminta kami untuk periksa sama ada boleh dibaiki atau tidak.

Setelah diperiksa, kami didapati yang bateri macbook beliau rosak. Bateri out service. Ini menyebabkan bateri tidak normal dan tak boleh charge. Kami cadangkan untuk tukar bateri yang lama kepada yang baru dan beliau bersetuju.

Battery Macbook Replacement.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting

Kami berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments