Iphone X Speaker and Battery Replacement

Ditulis pada : March 19, 2021

Speaker and battery Iphone X

Problem: Speaker(buzzer) problem(tak keluar sound), battery rosak(show service)

Solution: Tukar speaker dan bateri.

Hai. Kalini kami share story mengenai kerosakan pada speaker bawah(buzzer). Harini ada customer ni datang ke kedai kami mengadu yang phone beliau bermasalah yang speaker bawah beliau tidak berbunyi(no sound) kalau buka lagu atau video, speaker bawah tak dengar suara(sound). Beliau meminta kami untuk periksa phone beliau sama ada perlu dibaiki atau tidak.

Setelah diperiksa, kami cadangkan kepada beliau untuk tukar speaker bawah(buzzer) untuk kembali normal dan beliau bersetuju.

Tukar speker bawah(buzzer) dan juga bateri iphone X

Begitu juga dengan bateri beliau bermasalah. Cepat habis. Bila kami periksa bateri beliau, bateri menunjukkan yang servis bateri tersebut 75% kebawah. Maka, kami juga tukar bateri yang lama kepada yang baru. Beliau setuju.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments