Audio IC Iphone 7plus and Battery Replacement

Ditulis pada : March 18, 2021

Replacement board audio ic iphone 7plus and battery.

Problem: Tak boleh on speaker/record audio, battery rosak(service).

Solution: Tukar board audio ic 7plus, tukar bateri.

Hai. Harini kami refresh balik pasal board audio ic iphone. Tapi harini kami share sedikit masalah customer kami harini masalah yang sama juga tetapi brand lain, Iphone 7plus. Nak diceritakan harini customer kami datang ke kedai dan mengadu pada kami yang iphone beliau bermasalah tak boleh tekan button speaker bila beliau oncall on speaker.

Beliau meminta kami periksa dan kami cadangkan untuk menukar board audio ic yang lama kepada yang baru. Beliau bersetuju.

Begitu juga dengan bateri beliau bermasalah. Cepat habis. Bila kami periksa bateri beliau, bateri menunjukkan yang servis bateri tersebut 75% kebawah. Maka, kami juga tukar bateri yang lama kepada yang baru.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments