Repair Motherboard (U2 IC) & Bateri iPhone 5s

Ditulis pada : May 3, 2018
Repair U2 IC & Bateri iPhone 5s

Repair Motherboard (U2 IC) & Bateri iPhone 5s

Problem : Cas Lambat Naik

Sis ni datang kedai bagitahu yang iPhone 5s beliau bila cas lambat sangat nak penuh bateri, beliau meminta kami periksa masalah iPhone beliau. Kami periksa pada mulanya kami berfikir bahawa plugin dan bateri beliau yang bermasalah, jadi kami cuba tukarkan plugin dan yang baru tetapi tiada perubahan juga. Kami dapati komponen pada board beliau iaitu U2 IC ada masalah. Jadi, kami cadangkan sis ni untuk repair U2 IC pada board supaya dapat digunakan seperti biasa.

Untuk pengetahuan anda semua, jika kerosakan pada board kami akan hantar ke makmal kami kerana di premis kami tiada alat ganti untuk membaiki segala kerosakan pada board anda. Beliau setuju untuk buat.

Selepas 3 hari, iPhone tersebut berjaya disiapkan oleh technician kami. Telefon tersebut kembali normal dan boleh digunakan seperti biasa. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

Kami memberi cadangan supaya beliau tukar bateri lama kepada yang baru kerana bateri beliau sudah kembung. Beliau setuju.

Terima kasih kerana percayakan service kami.

Ada masalah seperti di atas?

Jumpa kami.

MRFIX Johor Bahru

No 34-01 Jalan Padi Emas
1/7 Uda Business Centre
Bandar Baru Uda
Johor Bahru

Landmark : Atas Kauzs sederet Dominos
Operation Hours : 11am-10pm (Moday Closed)

Direct Whatsapp : www.wasap.my/601111931141  

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments