Repair Motherboard (Error 9) iPhone 6s

Ditulis pada : March 15, 2018
Repair motherboard iPhone 6s

Repair Motherboard (Error 9) iPhone 6s

Problem : NAND Issue

Brother ni datang ke kedai kami mengadu masalah, iPhone beliau secara tiba-tiba mati masa tengah charging. Beliau minta kami periksa iPhone, pada mulanya restore lepastu keluar ERROR 9 dan kami terus detect motherboard problem. Kami dapati iPhone beliau problem pada NAND (internal memory) yang perlu dibaiki jika mahu digunakan seperti biasa. So, kami cadangkan abang ni untuk repair NAND (internal memory) pada board supaya dapat digunakan seperti biasa.

Untuk pengetahuan anda semua, jika kerosakan pada board kami akan hantar ke makmal kami kerana di premis kami tiada alat ganti untuk buat kerosakan tersebut. Beliau setuju untuk buat.

Selepas 3 hari, iPhone tersebut sudah berjaya disiapkan untuk technician kami. Telefon tersebut kembali normal dan boleh digunakan seperti biasa. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

Terima kasih kerana percayakan service kami.

Ada masalah seperti di atas?

Jumpa kami.

MRFIX Johor Bahru

No 34-01 Jalan Padi Emas
1/7 Uda Business Centre
Bandar Baru Uda
Johor Bahru

Landmark : Atas Kauzs sederet Dominos
Operation Hours : 11am-10pm (Everyday Open)

Direct Whatsapp : www.wasap.my/60111193114

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments