iPhone 11 Pro Max Glass Touch Replacement.

Ditulis pada : December 6, 2022

Glass touch replacement.

Problem: Crack, ghost touch.

Solution: Replace glass touch.

Screen crack, display okay touch problem? Jadi seperti “ghost touch” tertekan sendiri walaupon takde usik.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone screen crack dan juga screen seperti tertekan sendiri gerak sendiri “ghost touch”. Pada mulanya, screen crack tkde masalah. Taklama kemudian, screen tiba tiba seperti ia tertekan sendiri, gerak sendiri. Bila kelama lamaan, makin teruk ia tertekan bergerak sendiri. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar glass sahaja supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. screen tiada masalah sebarang isu seperti ada line colour or black dot. Lcd masih ori dan boleh tukar glass+touch. Beliau bersetuju untuk tukar glass.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments