Huawei Honor View 20 Lcd Replacement.

Ditulis pada : November 28, 2022

Lcd replacement.

Problem: Black spot/dot.

Solution: Replace new lcd.

Lcd problem? Phone jatuh masuk air tiba tiba mati tak hidup. Screen crack ada black spot pada bahagian crack screen.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone screen bermasalah, black spot. Pada mulanya hitam tu tk kelihatan besar dan kelama lamaan ia mula merebak membesar. Screen takde crack yang teruk cuma pada display tu ada black spot semakin membesar/merebak. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa. Antara sebab yang boleh jadi seperti ini berkemungkinan jatuh dah terhempap yang kuat dan juga boleh jadi sebab ada msuk air. So, beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments