Samsung Note 9 Lcd & Back Cover Replacement.

Ditulis pada : November 25, 2022

Lcd replacement.

Problem: Screen crack blinking/ back cover crack.

Solution: Replace lcd/back cover baru.

Screen crack display flickering green screen. Bila try on screen hanya keluar green screen sahaja. Takboleh buka apa apa.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone screen crack dan juga display hanya keluar green screen sahaja. Bila try on takboleh hanya flickering green screen berkelip kelip. Pada masa yang sama, back cover juga crack pecah. Phone takde bengkok hanya crack sahaja. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd dab back cover yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal dan juga dapat dielakkan dari kaca tertanggal or luka. Akibat jatuh yang kuat boleh jadi. So, beliau bersetuju untuk tukar lcd dan juga back cover.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments