iPad Pro 11 (2021) Lcd Replacement.

Ditulis pada : November 14, 2022

Lcd replament.

Problem: Screen colour line.

Solution: Replace lcd.

Screen crack? Pada screen ada line colour black spot. Touch okay semua okay tkde crach, display problem.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap ipad. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang ipad screen problem. Screen tkde masalah tiada crack dan boleh touch seperti biasa. Cuma pada display tersebut ada line double colour dan black spot. Semua okay tkde masalah boleh touch cuma tak sedap memandang tak nampak half screen (black spot). Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Antara sebab or punca yang boleh jadi ada lah seperti jatuh or terhempap mana mana benda berat. So, beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments