Samsung S21 Ultra Lcd Replacement.

Ditulis pada : September 29, 2022

Lcd replacement.

Problem: Screen crack/line.

Solution: Replace lcd.

Lcd crack? Phone jatuh screen crack tpi pada display screen ada line colour pada bahagian crack. Kekadang boleh touch, kekadang tak boleh touch.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone screen crack dan juga display sebahagian jadi gelap dan sebahagian okay. Touch semua okay dan boleh touch seperti biasa cuma screen sahaja issue line colour. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan sepeti biasa dan normal. Ini ,menyebabkan jatuh atau terhempap dengan kuat. Screen ada line colour pada display. So, beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments