iPhone X Back Camera Replacement.

Ditulis pada : August 12, 2022

Back camera replacement.

Problem: Camera gegar/blank.

Solution: Replace back camera.

Back camera problem? Gegar bila amik gambar. Bila tengok balik gambar pecah gegar. Camera selfie tiada masalah tetapi camera belakang.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone camera jadi gegar bila ambil gambar. Bila nak scan sesuatu jadi tkdetect untuk scan sbb camera belakang gegar. Beliau cuba untuk restart balik phone dan try reset pon sama juga camera jadi gegar. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah terhadap camera atua hardware yang lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar back camera yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ia boleh jadi jikalau terlalu kerap jatuh dan gegaran. So, beliau bersetuju untuk tukar back camera yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments