Redmi Note 10 5g Lens Replacement.

Ditulis pada : August 11, 2022

Lens replacement.

Problem: Crack.

Solution: Replace lens.

Lens crack? Phone jatuh lens camera yang crack. Terkena batu, berlubang terus pecah dan calar. Bila amik gambar, jadi masalah gambar silau kabur.

Hi. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone jatuh dan terkena pada bahagian lens camera. Bila perasan lens tu crack dan kabur. Pada mulanya tak perasan dan bila amik gambar tu jadi mcm kabur dan silau silau bila kena cahaya. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain seperti camera rosak atau lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lens sahaja yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal dan juga dapat elakkan daripada masuk air dan habuk. Jikalau habuk or masuk air ia akan merosakkan lagi terutama camera (sensitif dgn habuk). Beliau bersetuju untuk tukar lens camera.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kami menasihati supaya mengunakan dengan cermat dan berhati hati. Beliau juga berpuas hati dengan service dan harga yang kami tawar.

P/S: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan malu jangan segan untuk menanyakan soalan kepada kami. Apa apa boleh je call kami 011-11931141 atau boleh sahaja direct ke kedai kami.

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141┬ámenerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments