Huawei Mate 20 Pro Battery Replacement.

Ditulis pada : July 21, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery kembong fast drain.

Solution: Replace new battery.

Battery kembong? Battery cepat habis kekadang terus drop lemah. Termati sendiri bila on kan balik battery drop lemah.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datantg ke kedai kami memberitahu yang baterry phone cepat habis. Keliahatan kembong itu tidak sekembong besar cuma ada terasa kembong di battery. Kekadang ia termati sendiri dan bila cas hidupkan battery drop lemah. Ada satu masa tu tiba tiba ia jadi seperti auto restart secara tiba tiba n battery lemah drop. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Bila kami check, battery ada kembong sedikit dan battery rosak. So, beliau bersetuju untuk tukar battery yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments