iPhone 7 Plus Repair Board (IC Network).

Ditulis pada : June 16, 2022

Repair board.

Problem: No network.

Solution: Repair board.

Phone takde signal line? No service? Dah try reset network pon sama juga. Try simcard pada phone lain boleh and simcard tkde masalah.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau bila masuk kan simcard line tak detect “no service”. Try reset network pon sama juga no service. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain seperti board or hardware lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk repair board supaya ia boleh digunakan seperti biasa. Kami cuba sekali lagi untuk reset network pon sama. Board issue. Ic network. Beliau bersetuju untuk repair board.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya berhati-hati menggunakannya. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nurul Amallina Hassan

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *