Samsung Tab A 8.0 (2019) Replace Board.

Ditulis pada : June 2, 2022

Replace board.

Problem: Tak hidup/No power.

Solution: Tukar board.

Phone problem? Tak hidup. Bila try hidupkan tpi still sama juga, cas pon tkde respon. Bila check tkde power masuk.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang tablet tak boleh hidup. Bila try hidupkan cas pon still sama juga takboleh hidup. Takde jatuh atau masuk air pada tablet tersebut. Tiba tiba mati. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar board yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal boleh hidup. Ini sebab board beliau totally rosak. Bila ia repair board, ia jadi balik tk hidup. Beliau bersetuju untuk tukar board.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments