iPhone X Lcd Display Replacement.

Ditulis pada : May 25, 2022

Lcd replacement.

Problem: Screen blank but still on.

Solution: Replace lcd.

Lcd problem? Screen blank tpi ada sound bunyi bila call, cas atau on off tpi display takde, blank. Bila jatuh terhentak kuat crack dalam lcd boleh jadii rosak,blank.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone screen takde crack tapi screen blank. Beliau juga ada kata phone hidup ada sound. Bila alarm bunyi ada keluar cuma display tkde. Bila ada incoming call boleh jawab hanya screen tk menyala. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ia menyebabkan jatuh dan ada crack dalam menyebakan blank no display. So beliau bersetuju untuk tukar lcd.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments