iPhone 11 Pro Ribbon Power Button Replacement.

Ditulis pada : May 9, 2022

Ribbon replacement.

Problem: Power button lose/tkboleh tekan.

Solution: Replace ribbon on off.

Tiba-tiba lose bila nak tekan on off? Kekadang bila tekan tkde respon tkboleh tekan. Bila iphone ribbon on off takboleh pakai or tekan, ia ada jadi mode dfu. Lain juga kalau android. Kekadang tkboleh tekan ada sebab lain seperti button tenggelam.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau tkboleh tekan and seakan button tu tertekan sendiri. Bila tengok phone dalam keadaan mode dfu. Bila nak off kan pon takboleh tekan. Beliau meminta untuk kami periksa jikau ada sebarang masalah yang lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk replace ribbon yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Bila dah tukar ribbon yang baru ia boleh digunakan seperti biasa. Macam baru. Beliau bersetuju untuk tukar yang baru.

Custemor berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments