iPhone 6s Plus Battery Replacement.

Ditulis pada : April 21, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery fast drain.

Solution: Tukar battery baru.

Battery cepat habis? Fast drain. Walaupon baru cas tapi tak sampai 1jam battery drop lemah. Bila nak buat kerja jadi susah battery cepat habis.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone battery cepat habis. Tak sampai 1jam battery drop lemah. Kekadang tiba tiba mati bila pakai, bila hidupkan battery drop lemah. Walhal battery masih banyak lagi. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada sebarang masalah.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Ini sebab battery beliau lemah. Bacaan battery health low under 79%, ini menyebabkan battery cepat habis. Beliau bersetuju untuk tukar battery baru.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments