Oppo A9 Repair Board & Lcd Replacement.

Ditulis pada : February 16, 2022

Repair board.

Problem: Phone masuk air.

Solution: Repair board & tukar lcd baru.

Phone masuk air? Mula-mula hidup macam biasa, tiba-tiba termati sendiri. Try untuk hidupkan tetapi takboleh. Cas pon tkmasuk tak keluar apa.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau tidak hidup. Try cas pon sama tkde keluar display. Beliau ada kata yang phone ada masuk air dan pada mulanya hidup seperti biasa dan beberapa minit kemudian terus tak hidup dah try banyak kali pon sama no display. Beliau meminta kami untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami didapati yang board short. Bila check, tkde bacaan power masuk. Apa yang kami saran adalah untuk repair board dan juga tukar lcd yang baru sbb lcd rosak. Beliau bersetuju untuk repair board.

Customer berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments