iPhone x Battery Replacement.

Ditulis pada : February 15, 2022

Battery replacement.

Problem: Fast drain.

Solution: Tukar battery baru.

Battery problem? Battery cepat habis, fast drain. Bila dah full cas pakai sekejap tak sampai 40-50minit terus battery lemah, low. Kekadang phone termati sendiri dan bila on kan battery drop lemah.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang custemor kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone battery cepat habis. Ia ada kata yang battery phone selalu cepat habis dan kekadang ia termati sendiri dan bila on kan battery terus drop lemah. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami akan check terlebih dahulu bacaan peratus battery health. Bila kami check bacaan battery health beliau bawah 70%. Ini menyebabkan battery phone cepat habis. Apa yang kami suggest adalah untuk menukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan secara normal seperti biasa.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments