Xiaomi Note 10 Lite Lcd Replacement.

Ditulis pada : February 12, 2022

Lcd replacement.

Problem: Lcd crack (line).

Solution: Tukar lcd baru.

Lcd crack? Phone jatuh tak perasan. Bila perasan screen display crack teruk. Bila tengok, sebahagian takboleh touch crack teruk. Ada sekali tu, jatuh terus keluar line/double colour atau black dot.

Hai. Harini kami nak cerita mengenai salah sorang custemor yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau jatuh screen crack. Pada display phone ada kesan crack dan juga ada line/double line colour. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami cadangkan untuk tukar lcd yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa dan normal. Sebaliknya kami akan periksa bahagian dalam. Beliau bersetuju untuk tukar lcd yang baru.

Customer berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments