Huawei Mate 9 Battery Replacement.

Ditulis pada : January 5, 2022

Battery replacement.

Problem: Battery kembong.

Solution: Tukar battery baru.

Battery rosak? Battery kembong. Bila cas penuh sekejap je hidup dan tiba tiba mati. Bila buat kerja tak sampai 40minit terus battery lemah low. Bila mati, hidupkan tiba-tiba battery drop lemah.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau battery cepat. Dah full cas, buat kerja tak sampai 40 minit battery drop lemah. Bila dah overcharge battery teru cepat habis. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami didapati battery beliau sudah kembong yang menyebabkan battery beliau cepat habis. Kami cadangkan untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments