Xiaomi Note 10 Lite Battery Replacement.

Ditulis pada : December 29, 2021

Battery replacement.

Problem: Battery kembong.

Solution: Tukar battery baru.

Battery cepat habis? Kembong? Bila cas penuh, tak sampai 40minit battery low, cepat habis. Bila tengah buat kerja, kekadang sampaikan phone mati mati dan bila hidupkan battery terus drop lemah. Walaupon battery sebelum masih full.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau battery cepat habis. Walaupon battery masih penuh tetapi bila mati terus battery drop lemah. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, apa yang kami dapat adalah didapati battery beliau sudah kembung. Ini menyebabkan ia cepat habis battery. Beliau memberitahu kami yang hari hari dia cas penuh. Apa yang kami cadangkan adalah tukar battery baru dan beliau bersetuju.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments