Samsung Note 9 Battery Replacement.

Ditulis pada : November 26, 2021

Battery replacement.

Problem: Battery cepat habis.

Solution: Tukar battery baru.

Battery problem? Battery cepat habis. Bila cas penuh, pakai 40minit battery terus battery cepat habis. Kekadang bila tengah buat kerja tiba-tiba boleh termati sendiri. Bila dihidupkan balik battery terus drop lemah. Main tak sampai 40minit, terus mati drop lemah.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang battery phone beliau cepat habis. Beliau ada kata, bila tengah buat kerja tiba-tiba termati sendiri walhal battery masih banyak lagi. Beliau meminta untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah diperiksa, kami didapati tiada masalah lain dan kami cadangkan untuk tukar battery yang baru untuk ia kembali normal. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments