iPhone 5 Battery Replacement.

Ditulis pada : November 17, 2021

Battery replacement.

Problem: Battery rosak.

Solution: Tukar battery baru.

Battery problem? Battery cepat habis. Buat kerja tak sampai 40minit battery terus drop lemah. Kekadang ia mati sendiri bila on kan balik, battery terus drop lemah.

Hai. Harini kami nak kongsi mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang battery beliau cepat habis. Bila main game, buat kerja tak sampai 40minit terus drop lemah. Kekadang ia tiba-tiba mati dan bila dihidupkan balik, battery terus drop. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, Kami didapati battery beliau sudah lama dan bacaan pada battery beliau menunjukkan “service”. Kami suggestkan kepada beliau untuk tukar battery yang baru supaya ia boleh digunakan seperti biasa. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments