iPhone 6s Repair Board (short).

Ditulis pada : September 23, 2021

Repair board.

Problem: Phone masuk air.

Solution: Repair board.

Phone tak hidup? Pernah tak kena bila phone masuk air. Mula-mula phone okay, bila satu masa ia boleh jadi rosak sama ada lcd boleh jadi isu. Ada satu berkemungkinan juga boleh jadi issue board dan juga battery. Kena check terlebih dahulu.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau bermasalah masuk air. Pada mulanya battery phone beliau yang problem disebabkan phone selalu mati. Bila ditukar battery yang baru pada mulanya okay dan selang beberapa hari phone terus takboleh hidup. Beliau datang ke kedai meminta untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami didapati board beliau short sebab bila nak buat bacaan terus bacaan naik terus. Kami suggest kan untuk repair board untuk ia kembali normal dan boleh digunakan seperti biasa.

Customer berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer kami. Kami menasihati beliau supaya menggunakan dengan baik. Beliau sangat berpuas hati dengan service yang kami berikan dengan harga yang berpatutan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 .

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments