Samsung A12 Repair Board, A8+ Lcd Replacement.

Ditulis pada : September 8, 2021

Repair board & lcd replacement.

Problem: 1. Phone takboleh hidup

2. screen double line.

Solution: Repair board & tukar lcd baru.

Phone tak boleh hidup? Keep try on kan pon sama. Apa lagi cuba cas pon still sama. Cuba-cuba tk boleh on. Lcd problem? Screen nampak macam ber”line”, semua okay boleh touch dan kekadang takboleh touch.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadap malasah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau takboleh hidup dan takboleh nak touch. Takde jatuh tiba-tiba dia blank sendiri. Beliau meminta untuk kami periksa jikalau ada masalah issue yang lain.

Setelah kami periksa, phone yang pertama beliau tu issue board problem yang phonenya takboleh nak hidup disebabkan ic display (repair board). Dan untuk yang model satu lagi adalah lcd problem sebab ada line pada screen. Kami suggestkan untuk repair dan tukar lcd yang baru untuk ia boleh digunakan secara normal. Beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik . Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141

Oleh Nurul Amallina Hassan

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *