iPhone 6 Battery Replacement.

Ditulis pada : September 6, 2021

Battery replacement.

Problem: Battery cepat habis (fast drain).

Solution: Tukar battery baru.

Battery problem? Battery cepat habis. Bila cas full, main 30-40minit terus low. Baru buat kerja, battery phone low.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang battery iphone beliau cepat habis walaupon baru sahaja cas. Bila main game atau buat kerja sekejap sahaja. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah diperiksa, kami suggest untuk tukar battery yang baru untuk ia boleh digunakan seperti normal. Ini sebab battery health beliau bawah 67% menyebabkan battery cepat habis. Beliau bersetuju untuk tukar battery.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments