iPhone 7 Repair Board (Audio IC).

Ditulis pada : September 2, 2021

Repair board (Audio IC).

Problem: Call takdengar suara/voice memo tak function.

Solution: Repair board audio ic.

Common issue iphone 7 dan 7 plus adalah board audio ic. Bila call suara takdengar, voice whatsapp pon tak dapat. Keep try voice memo still can’t function juga.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang iphone beliau bermasalah tak boleh nak nak dengar suara bila call dan nak voice chat pon tak boleh. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah diperiksa, kami suggest untuk repair board audio ic. Selalu terjadi pada iphone 7 dan juga 7 plus. Salah satu common issue board yang terjadi. Kami saran kan untuk repair board supaya boleh digunakan semula seperti biasa. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik . Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments