Huawei Nova 3i Battery Replacement.

Ditulis pada : September 2, 2021

Battery replacement.

Problem: Battery kembung (cepat habis).

Solution: Tukar battery baru.

Battery problem? Battery cepat habis. Issue battery kembung. Terlampau over charger. Baru sahaja charge, battery sudah low/cepat habis. Buntu nak buat kerja pon susah.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau bermasalah battery cepat habis. Bila cas penuh, baut kerja sikit battery “low”. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, kami suggestkan beliau untuk tukar battery yang baru untuk ia boleh digunakan seperti biasa/normal. Ini sebab battery lama beliau ada kembung sedikit yang membuat phonenya cepat habis battery. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments