iPhone 7 Plus Battery Replacement.

Ditulis pada : August 12, 2021

Battery replacement.

Problem: Battery fast drain “out service”

Solution: Tukar battery baru.

Battery problem? Bila main phone battery cepat habis. Baru cas, main 15-20 minit battery dah low. Buntu juga bila buat kerja tiba tiba phone mati battery low.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang cuastomer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami mengadu yang phone beliau battery cepat habis. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada masalah lain.

Setelah kami periksa, kami didapati battery beliau problem “out service”. Tahap battery beliau “out service” sudah mencecah bawah 65%. Kami cadangkan untuk tukar battery yang baru untuk ia kembali seperti normal dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments