iPhone X Battery Replacement.

Ditulis pada : July 29, 2021

Battery replacement.

Problem: Battery cepat drain. (Battery health services)

Solution: Tukar battery baru.

Battery problem? Bila cas cepat habis. Baru cas main sekejap dah “low”. Bila check battery health dah bawah 65%. Buntu juga bila buat kerja battery cepat habis.

Hai. Harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami yang menghadapi masalah terhadap phone beliau. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang battery phone beliau cepat habis. Beliau meminta kami untuk periksa jikalau ada sebarang masalah lain.

Setelah kami periksa, didapati battery health beliau bawah 85% yang menyebabkan battery beliau cepat habis. Kekadang bila ter over charger boleh jadi battery cepat habis. Kami cadangkan untuk tukar battery yang baru, dan beliau bersetuju.

Custemor berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments