iPad Air 2 Battery Replacement.

Ditulis pada : July 5, 2021

Battery replacement.

Problem: Battery kembung.

Solution: Tukar battery yang baru.

Battery kembung? Battery rosak? Bila cas cepat drain. Bila cas sama ada bateri cepat naik atau turun (habis). Baru sahaja cas tetapi cepat habis “low”.

Hai. Mengenai harini kami nak share masalah yang dihadapi oleh salah sorang customer kami. Beliau datang ke kedai kami mengadu yang phone beliau bermasalah. Beliau mengatakan yang lcd beliau terangkat. Bila cas bateri cepat habis. Beliau meminta kami untuk periksa sama ada jikalau ada masalah lain.

Setelah diperiksa, kami didapati punca lcd ipad beliau terangkat disebabkan battery beliau sudah kembung. Kami cadangkan cara yang terbaik adalah tukar battery yang baru untuk ia kembali normal. Dan beliau bersetuju.

Customer berpuas hati.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan bateri tersebut dengan baik mengikut tips yang telah diberikan. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments