iPhone Xs Glass Touchscreen.

Ditulis pada : June 5, 2021

Glass touchscreen.

Problem: Auto reboot/ glass touchscreen.

Solution: Format/ replace glass touchsreen.

Auto reboot? Pernah tak bila phone anda tiba-tiba auto reboot. Kekadang berlaku tak kira masa, bila tengah main tiba tiba reboot.

Hai. Mengenai harini kami nak share mengenai salah sorang customer kami. Beliau datang ke kedai kami mengadu yang phone beliau bermasalah. Beliau memberitahu yang phone beliau selalu auto reboot sendiri. Beliau meminta kami untuk periksa apa masalah sama ada hardware atau software.

Setelah kami periksa, kami cuba untuk update software beliau dan format. Bila kami test beberapa jam tiada reboot lagi. Beliau meminta kami untuk tukarkan sekali glass touchscreen sebab sesetengah adanya takboleh touch/tk detect.

Customer berpuas hati.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh direct terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments