Samsung Note 9 Charging Port Replacement.

Ditulis pada : April 30, 2021

Charging port replacement.

Problem: charging port problem takboleh cas.

Solution: Tukar charging port yang baru.

Hai guys. Issues ni selalu jadi. Pernah tak jadi bila korang nak cas phone tak masuk masuk. Cuba cable baru pon still tak masuk jugak. Ada kemungkinan jugak rosak pada board juga seperti motherboard shoot.

Mengenai harini, kami nak share mengenai customer kami harini. Beliau datang ke kedai kami memberitahu yang phone beliau ni cas tak masuk masuk. Beliau dah cuba cable yang baru pon sama tak masuk. Beliau meminta kami untuk periksa sama ada masalah pada charging port atau bukan.

Setelah kami periksa, kami mendapati yang charging port beliau rosak dan juga ada air pada board. Kami cadangkan untuk menukar charging port yang baru untuk ia kembali normal dan beliau bersetuju.

Charging port replacement.

Customer berpuas hati.

Kami dah berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya berhati-hati. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nurul Amallina Hassan

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *