Connector Battery Sony Replacement.

Ditulis pada : April 23, 2021

Connecter rosak.

Problem: Connecter battery rosak/patah.

Solution: Tukar bateri connecter yang baru.

Hai. Perkara ni jarang sekali berlaku. Kekadang ada segelintir orang suka buat sendiri, itu dah kira okay tetapi ada juga kelekaan segelintir orang menyebabkan connector boleh rosak/patah.

Mengenai harini, ada sorang customer ni datang ke kedai kami mengadu yang phone beliau ni selalu mati. Pada mulanya, beliau kata masalah pada bateri sebab beliau kata beliau sudah cas penuh tetap selalu mati. Beliau meminta kami untuk periksa sama ada masalah pada bateri atau part lain.

Setelah diperiksa, kami hanya double kan double tape pada bateri beliau sebab longgar. Sselang beberapa hari beliau datang ke kedai kami sebab masalah yang sama. Bila kami periksa balik, kami didapati yang connector pada bateri beliau rosak. Jadi kami cadangkan untuk tukar bateri conector yang baru. Beliau bersetuju.

Renew battery+connector replacement.

Kami berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments