Repair Connector LCD Oppo

Ditulis pada : March 29, 2021

Connector LCD Oppo.

Problem: Connector LCD rosak (customer repair sendiri).

Solution: Tukar connector yang baru.

Hai. Korang ada masalah pada LCD phone korang. Tetiba gelap, no blacklight tetapi lcd masih berfungsi seperti biasa cuma ia kelihatan tidak jelas. Kekadang ada juga bermasalah pada kaki pin connector LCD. Itu juga antara sebab LCD rosak tak menyala.

Nak diceritakan, harini kami ada terima salah sorang customer kami. Beliau datang mengadu tunjuk gambar pada kami yang connecter lcd beliau kaki pin rosak seakan tak cukup kaki pin dan bengkok. Beliau cerita pada kami yang beliau cuba untuk betulkan repair sendiri lcd beliau tetapi anak beliau terjatuhkan. So beliau meminta kami untuk betulkan pada connector lcd phone beliau.

So, kami hanya tukarkan yang lama kepada yang baru connector lcd beliau.

Connector LCD Oppo

Repair connector LCD Oppo

Customer berpuas hati

Kami berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik dan juga kalau nak repair sendiri pastikan jauh dari kanak-kanak. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments