Battery Macbook Air Replacement

Ditulis pada : March 29, 2021

Replacement battery macbook air.

Problem: Battery rosak.

Solution: Tukar battery yang baru.

Hai. Macbook anda bermasalah, battery problem. Dah pernah buat service battery? Hahhh meh sini kami nak kongsi cerita mengenai salah satu customer kami harini. Beliau datang ke kedai kami dan mengadu pada kami yang macbook beliau tidak normal seperti biasa. Beliau meminta kami untuk periksa sama ada boleh dibetulkan atau tidak.

Setelah diperiksa, kami meminta beliau untuk membuat petukaran bateri dengan kadar yang segera kalau beliau mahukan macbook beliau berfungsi seperti biasa. Dan beliau bersetuju.

Kami juga memberi sedikit tips supaya bateri dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang. Antaranya ialah :-

  • Mematikan aplikasi yang tidak digunakan tetapi masih running.
  • Emel yang kerap masuk.
  • Location services yang dibuka pada aplikasi yang tidak diperlukan.
  • Auto-update yang tidak dimatikan pada aplikasi yang tidak penting

Battery Information Macbook Air

Cuctomer berpuas hati

Kami berjaya menyelesaikan masalah Customer ni . Kami menasihati supaya menggunakan dengan baik. Beliau juga sangat berpuas hati dengan servis dan harga yang kami berikan.

“Pelanggan puas hati, kami senang hati”

P/s: Jika anda ada sebarang masalah atau pertanyaan, jangan segan jangan malu boleh datang terus ke kedai kami atau boleh terus hubungi kami di talian 011-11931141 

Oleh Nur Farizah

Kepakaran kami di MRFIX Johor Bahru adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 011-11931141 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments